Minimog Preloader
Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο 28210-72555
Νέα

Βρες τον τύπο ποδηλάτου σου

Βρες τον τύπο ποδηλάτου σου

Βρες τον τύπο Προτού αγοράσουμε ποδήλατο θα πρέπει να έχουμε κατά νου τη χρήση για την οποία το θέλουμε και τις αποστάσεις που θα διανύουμε. Πλέον οι ανάγκες που τα ποδήλατα καλούνται να καλύψουν είναι πάρα πολλές με αποτέλεσμα να υπάρχουν και αντίστοιχα πολλές κατηγορίες ποδηλάτων. Εδώ σας παρουσιάζουμε εν συντομία τις 5 δημοφιλέστερες κατηγορίες ώστε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας. Αν δεν σας καλύπτει κάτι από τα παρακάτω ή απλά έχετε απορίες επικοινωνήστε μαζί μας  και εμείς θα σας βρούμε το ποδήλατο που σας ταιριάζει απόλυτα.

Ποδήλατα Δρόμου (Road Bikes)

Κατασκευασμένο για ασφάλτινες διαδρομές με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ λεπτές ρόδες, την υψηλή ακαμψία και το πολύ μικρό βάρος. Ιδανικά για όσους ασχολούντε με την αγωνιστική ποδηλασία, κάνουν μεγάλες αποστάσεις, θέλουν να κινούντε γρήγορα ή απλά να ιδρώνουν λιγότερο καθώς είναι τα πιο ξεκούραστα ποδήλατα. Το τίμημα για όλα τα προηγούμενα είναι η μικρότερη άνεση καθώς ο αναβάτης βρίσκεται συνεχώς σε πιο σκυφτή στάση.

Ποδήλατα Βουνού (MTB)

Παρόλο που προορίζονται για χωμάτινες διαδρομές αποτελούν την λύση που προτιμούν οι περισσότεροι διότι μπορούν να κινηθούν αξιοπρεπώς σε οποιοδήποτε τερέν και να περάσουν άνετα οποιοδήποτε εμπόδιο συναντήσουν. Αυτό το επιτυγχάνουν χάρη στην πιο στιβαρή κατασκευή τους, τα πιο χοντρά λάστιχα και τις αναρτήσεις που διαθέτουν. Μπορούν να παραμετροποιηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό ώστε να μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις της αγωνιστικής ποδηλασίας, τις ανάγκες μετακίνησης στην πόλη ή της βόλτας μας.

Ηλεκτρικά Ποδήλατα (e-bikes)

Δεν είναι όλες οι πόλεις επίπεδες ώστε να κινούμαστε ξεκούραστα με το ποδήλατο. Οι ανηφόρες απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια με αποτέλεσμα να ιδρώνουμε και να κουραζόμαστε περισσότερο. Οπότε αν θέλουμε ένα ποδήλατο για να διανύουμε μεγάλες αποστάσεις ή να πηγαίνουμε με αυτό στη δουλεία μας και θέλουμε να φθάνουμε εκεί ατσαλάκωτοι, τότε ένα ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση, είναι μάλλον ιδανικό για μας, αφού χρειάζεται λιγότερο κόπο στο πετάλι.

Gravel

Είναι ένας τύπος ποδηλάτου, πιο ανθεκτικό από ποδήλατο δρόμου, αλλά πιο γρήγορο από ένα ποδήλατο βουνού. Ιδανικό για επαρχιακούς χωμάτινους δρόμους ή δρόμους με χαλίκι. Γιατί οι δρόμοι με πατημένο χώμα ή χαλίκι ή ανηφορικοί στενοί δρόμοι από τσιμέντο να μένουν ανεκμετάλλευτοι; Το ποδήλατο Gravel θα κινηθεί γρήγορα, άνετα και με ασφάλεια τόσο για εμάς όσο και για το ίδιο το ποδήλατο. Τα πλαίσια και τα πιρούνια έχουν μεγάλα κενά για να μπουν φαρδύτερα ελαστικά ή και φτερά. Επίσης έτοιμες αναμονές για να αναρτηθούν σχάρες, για όποιον θέλει να κάνει τουρισμό εκτός δρόμου με ένα τέτοιο ποδήλατο.

No image set

Ποδήλατα Πόλης (City Bikes)

Όπως προδίδει και το όνομα τους, έχουν φτιαχτεί για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη. Πιο όρθια στάση οδήγησης για μεγαλύτερη άνεση, μεγάλοι τροχοί με λεπτά λάστιχα για λιγότερες τριβές, καλύτερη ποιότητα κύλισης αλλά και καλύτερο κράτημα, καθώς παράλληλα είναι αρκετά ευκίνητα. Στην πλειοψηφία τους διαθέτουν πίσω σχάρα για να μεταφέρετε μικροαντικείμενα καθώς και φωτάκια μπροστά και πίσω για να μην περνάτε απαρατήρητοι!

Ποδήλατα Άσκησης/Άθλησης (Fitness Bikes)

Όπως δηλώνει και η ονομασία τους είναι ποδήλατα που έχουν απόλυτη έμφαση στο να γυμνάσουν τον αναβάτη τους. Ένα βήμα πριν την κατηγορία από τα ποδήλατα δρόμου(Road).Πολύ ελαφριά με πάρα πολύ ποιότητα κύλησης έτσι ώστε να “βγάζουν” χιλιόμετρα ευκολότερα. Θυσιάζουν λίγο από την άνεση αφού δεν διαθέτουν μπροστινή ανάρτηση και τα ελαστικά τους είναι αρκετά στενά πλησιάζοντας τα ελαστικά των (Road Bikes).

Ποδήλατα Treking (Treking Bikes)

Μάλλον τα χρησιμότερα ποδήλατα για τον μέσο αναβάτη καθώς μπορούν να κινηθούν με άνεση και αποτελεσματικότητα παντού. Μακρινές ασφάλτινες βόλτες, διάσχιση βάτων, χωματόδρομων πλακόστρωτα και η κακή ποιότητα των δρόμων μας για αυτά απλά είναι το στοιχείο τους. Πολυχρηστικά και πρακτικά σαν κατηγορία αφού εξυπηρετούν πολλαπλές ανάγκες όπως μετακίνηση, γυμναστική και ψυχαγωγία. Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη εξειδίκευση αλλά κάνουν τα πάντα αρκετά καλά.

Σπαστά ή Αναδιπλούμενα Ποδήλατα (Folding Bikes)

Θέλετε να βάζετε εύκολα και γρήγορα το ποδήλατο στο αμάξι και να το παίρνετε πάντα μαζί σας? Χρησιμοποιείτε τα Μ.Μ.Μ. για τις μεγάλες αποστάσεις και στην συνέχεια θα θέλατε να πηγαίνετε με το ποδήλατο στον προορισμό σας? Θέλετε όταν επιστρέφετε σπίτι να αφήνετε το ποδήλατο κάπου χωρίς να πιάνει πολύ χώρο? Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ίσως αυτό που αναζητάτε είναι ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Description
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare